Coaching Cognitieve Processen

Essentiële Oliën, Bloem, Aromatherapie

Coaching Cognitieve Processen

AWinners Personeel 9in/8totHBR September 2010

Waarom hebben we coaching nodig? Alain-Rene Charcossi

Wij hebben coaching nodig om te begrijpen en de instrumenten te verwerven voor welke zeven immateriële en tastbare capaciteiten wij in ons zakelijk of persoonlijk leven kunnen inbrengen. Het resultaat is het vermogen om een verschil te maken in de wereld. Hoewel wij kunnen leren om het op korte termijn of op eigen kracht zonder te stellen, zijn wij niet in staat om te leren winnen als wij niet worden gecoacht.

Het coachingproces is alomtegenwoordig in heel ons leven. Het beïnvloedt elk gebied van ons leven. Het is een levenslang proces omdat we voortdurend gemotiveerd zijn om te groeien, om een hogere kennis te verwerven of om onze talenten ten volle te benutten. Het is onze gedeelde menselijke neiging om te veranderen en te groeien om beter toegerust te zijn om een verschil te maken en de volheid te ervaren van wat we van ons leven willen. Coaches zijn er om ons te helpen nadenken over wat ons misschien tegenhoudt.

Coaching is niet gekleurd met het beschuldigen van onze ouders, ons verleden samen met onze ouders is nooit een gemakkelijke situatie om in te graven. Het kan een zeer pijnlijke weg zijn, maar ook een enorm effectieve weg naar een plaats van blijvende inhoud en kennis.

We horen vaak dat de coach de analyse van een voormalige cliënt heeft; terwijl al deze mensen hun eigen reis in het leven hebben gehad. Wie de coach ook is, of het nu om fysieke training, psychologie of life-coaching gaat, hij of zij herinnert ons er voortdurend aan dat we voortdurend in deze menselijke arena investeren en vooruitgaan en dat het geen zin heeft om te blijven of te wachten.

Onze motivatie in het leven is de meest fundamentele factor in wanneer wij in staat zijn onze weg te banen naar meer effectiviteit en onze grootste kracht.

– Uw rol als Coach

Life Coaching is een manier voor u om feedback te krijgen met de toepassing van de instrumenten om uw coaching, uw persoonlijke effectiviteit en daardoor uw psychologische, emotionele en spirituele groei te verbeteren. Waarbij u, als levenscoach, een bepaald gebied van uw leven of werk herkauwt, overdenkt, herbeoordeelt en opnieuw onderzoekt. Of je nu als alleenstaande werkt of je aansluit bij een coachingsgroep met een gelijkaardig doel.

Het succes van uw werkgerelateerde doelen zou alleen beoordeeld moeten worden op de individuele cliënt en niet op de coaching methode.

Wij zijn net als onze cliënten in de verwachting dat de problemen die wij hebben gecreëerd of waar zij mee worstelen, worden opgelost. Soms wachten we op de resultaten van de inspanning die we hebben geleverd, in de hoop dat u niet met een rookwolk op onze afspraak zou aankomen. We verwachten het niveau van begrip te creëren, het begrip, niet die ene minuut die we nodig hebben. Laten we eens kijken naar een nieuwe manier van coachen.

“Traagheid is niet alleen een fenomeen van hersencellen, maar van een levenswijk fenomeen.”

Kort, ik wil mezelf voorstellen…

…en jouw rol als Coach…

Stel een huiswerk op. Dat wil zeggen, gewoon een oefening om een niet-gestimuleerde geest enigszins te oefenen en dan wordt een partner gebruikt om steun, inspiratie, begeleiding en coaching te bieden.

Als dat moeilijk was, en je hebt een hekel aan trainen, hier is goed nieuws voor je. Je training is NOOIT voorbij totdat je je scalp hebt bereikt. GGZ agoog

adrenaline wordt aangemaakt en regelmatig opnieuw gepompt. Het geloof dat een training een wekelijkse, langdurige verplichting is, is totaal irrationeel. Ik voorspel dat je me zult haten omdat ik het over voetbal, honkbal, hockey enzovoort heb.

Ik ben niet bevooroordeeld of mag ik een punt voor je maken. Er zijn een aantal geweldige coaching tools om je vaardigheden te ontwikkelen om jezelf te kennen.