De hypnotiseur

Vitaliteitscoaching Tilburg

Tot op zekere hoogte is coaching een vorm van hypnose. De hypnotiseur of hypnotherapeut kan u in hypnose brengen en u wordt in een comfortabele trance-achtige plaats gebracht. Een je bent je zeer bewust van de omgeving, de hypnotherapeut zal dan iets zeggen als “Ga je gang nu”. Je verandert dan de toestand van je geest door een toets in te drukken of door een bepaalde beeldspraak te gebruiken.

Laat mij u een voorbeeld geven, een vriend van mij zegt dat hij soms een “goede droom” ervaart, die hij een “wezensdroom” noemt. Zijndroom betekent eigenlijk dat hij zich bewust wordt van andere werelden. Ik vroeg hem of dit een spontane ervaring was, waarop hij bevestigend antwoordde. Ik vroeg hem zich in deze wereld een bepaald huis voor te stellen, een bepaalde boom, of wat hem maar behaagt. Hij zei toen dat, als hij eenmaal die gemoedstoestand heeft bereikt, het wezen hem dan in zijn dromen leidt. Als hij bijvoorbeeld denkt aan een tekening op de muren, dan is dat wat hij ziet in zijn wereld. Zie je het belang hiervan?

Het is dus belangrijk te onthouden dat Vitaliteitscoaching geen advies geven! Een coach is een gids, een “coach” is er niet om je advies te geven. Een coach wil je helpen om anders over dingen te denken, om op een nieuwe manier te handelen, om nieuwe vaardigheden te verwerven, om onredelijke of verouderde grenzen die als enge barrières fungeren te wijzigen. Een coach is er om je te verbinden met je innerlijke zelf, met je hogere doel of je ware levensdoel. Het gaat er niet om u te brengen waar u wilt zijn!

De cijfers kraken, onzeker over wat zulke geweldige resultaten heeft opgeleverd!

Nee en dat is waarom…

De Wat

Een coach ontslaat zich niet van haar macht of neemt de controle over je leven over, ze helpt je slechts te ontdekken wat je ware doel is. Het is een zelf-ontdekking, in plaats van een externe macht of een godheid die jou een godheid wil schenken. Maak je keuzes over waar je wilt wonen, werken of een nieuwe carrière kiezen. Door te beslissen over wat echt belangrijk voor je is. Om te beslissen hoe lang je op een bepaalde plaats blijft, met een bepaalde persoon omgaat. Om te beslissen hoeveel te geven, te delen, te vertrouwen, te luisteren, NEE te zeggen, te nemen… Wat logische conclusies lijken te zijn, zijn dat soms niet. “Laat mij alsjeblieft de weg kiezen” onthoud dat je het doet, door keuzes te maken die logische conclusies zijn voor je strategisch plan.

Een coach weet niet wat goed voor je is omdat je incheckt bij je hart, je ziel, je hogere zelf. Je luistert naar de coach die dit de hele tijd doet! Ze vraagt gewoon, vaak vraagt ze, om met je te communiceren, omdat ze je helpt je eigen antwoorden te vinden, omdat ze optreedt als coach/trainer, omdat ze je motiveert om vooruit te gaan en je visie te vinden.

Wat kunnen coaches doen?

Een coach kan u helpen bij het nemen van beslissingen over uw loopbaan. Een coach kan stappen ontwikkelen om u te helpen actie te ondernemen, hetzij op nationaal niveau, hetzij thuis. Een coach kan een strategisch plan ontwikkelen, binnen uw grenzen. Een coach is erop gericht een proces te ontwikkelen om het doel te bereiken dat u zich hebt gesteld, wat soms kan inhouden dat u dingen moet loslaten die u ongemak bezorgen. Dus, doe jezelf een plezier en zoek wat hulpmiddelen voor jezelf. Vraag gewoon om hulp als je die nodig hebt! o Een coach kan je helpen om uit een tijd van afleiding te komen en zal je helpen om negativiteit los te laten die zich heeft vastgezet rond negatieve zelfpraat.o Een coach zal je aanmoedigen om je wensen en verlangens op een open manier te uiten en zal je daarbij helpen. Vertel je coach wat je echt nodig hebt en wilt, niet wat je denkt dat je zou moeten willen.o Een coach kan je helpen plezier te hebben terwijl je deelneemt aan een voortdurend proces van progressie door je te helpen een richting te bepalen, je ideeën vast te houden, een dagelijks en wekelijks actieplan op te stellen en je lopende inspanningen en dagelijkse uitvoering te beheren. U bent degene die het allemaal bij elkaar houdt!

Zo zie je maar hoe je aan persoonlijke coaching kunt doen, zonder het een keer te doen!