De natuurcoachingsaanpak

Natuurcoach

Beschrijven van natuurcoaching

De benadering van natuurcoaching voor levensontwikkeling, persoonlijke groei en conflictoplossing kan leren, helen, persoonlijke transformatie en realisatie vergemakkelijken. Onder de hoede van een professional kan deze vorm van coaching effectief worden beoefend, mits het doel en de aard van de relatie tussen coach en coachee in dienst van zichzelf staat.

Het kan worden gebruikt voor “off-the-grid”-doeleinden wanneer natuurcommunicatie past in een reeks gevestigde activiteiten zoals spirituele groei, recreatieve vaardigheden in de wildernis, of het onderhoud van technologie voor een dorp.

Natuurcoaching kan worden toegepast bij de veerkrachtige vorming en levensovergang van een nieuw leven, bij een individu of een groep die een spirituele verbinding zoekt of om de levensontwikkeling van dieren, mensen en planten te vergemakkelijken in kwetsbare of gevoelige situaties.

Kortom, het is een vorm van coaching die zowel de coach als de coachee wil engageren. Op deze manier is een coachingsrelatie een instrument dat een eigen levens-functionerende entiteit is. Deze vorm van coaching kan zelf worden opgenomen, waardoor een profiel beschikbaar komt voor verdere evaluaties van de volwassenheid. Rookvrij en allopathische medicijnen geven weinig hulp om een stressvolle situatie te boven te komen.

Voordelen van de aanpak van natuurcoaching en coaching op niet-verwante gebieden zijn onder meer:

a. Deze stijl van coachen kan goed werken in veldsectoren zoals energie, gezondheidszorg, onderwijs, de gezondheidszorg, het leger, of op elk gebied waar intermenselijke vaardigheden vereist zijn.

b. Het biedt een scala van benaderingen die passen bij de behoeften van zelfrealiseerders, belangstellenden, en communicatoren.

c. Het is een proces voor de coach en de cliënt dat voordeel oplevert door de bekrachtiging van de coachingrelatie en het daaropvolgende delen van inzichten en veranderingen in waarden en resultaten.

d. Het resulteert in uiterlijke expressie van het hogere zelf in plaats van de uiterlijke expressie van egoïstische reacties.

e. De aard van de coachingrelatie en het coachingproces kunnen ervaring geven met de opkomende zelfreflectieve wijze van handelen in de coachee.

Neem bijvoorbeeld het gebied van de energiegeneeskunde. Het is de verantwoordelijkheid en de milieu-impact van instellingen zoals nationalarantreach en de elektrische nutsbedrijven als een combinatie van de macht en de gezondheid investeringen en levensstijlen van mensen in de regio’s, de belangrijkste verrijkt reis.

Lees meer

Healing 
Energetische therapie