Hoe kies je de juiste piercing?

Piercing shop Purmerend

Meestal is het meest comfortabele gebied de rug waar de navel zich bevindt. Naast de rug is de bikinisectie en vervolgens de armen, taille, benen en andere gebieden die gemakkelijk kunnen worden gepierced. Terwijl het krijgen van een piercing om een van de piercing gebieden is het noodzakelijk om te overwegen het gevaar voor uw gezondheid die de piercing zal ondergaan. Bijvoorbeeld, als je een piercing voor de lip te krijgen, de lippen zijn uiterst gevoelig op dat moment. Om te voorkomen dat je lippen tijdens het piercen verwond raken, is een sieraad met een randje dan ook aan te bevelen. Hetzelfde geldt ook voor de navel.

Waarom de juwelen omranden?

Omrande juwelen worden gebruikt vanwege de gezondheidsrisico’s. Rimmen is echter ook aan te raden vanwege het uiterlijk van de piercing. Een rimmed sieraad ziet er elegant en uniek uit. Bovendien zijn er veel gevallen waarin de rand van het sieraad ten onrechte is verwijderd of bijgesneden en/of het sieraad er vreemd uitziet. Ze zijn alleen verwijderd en niet behandeld. Daarom is het beter om het sieraad eerst met een medische meter te omranden, zodat het niet beschadigd raakt.

Hoe kies je een geschikte piercingsalon?

Piercingshops zijn overal te vinden, maar het kiezen van de juiste piercingsalon is noodzakelijk om de kwaliteit van de piercing, de hygiëne van de shop en de technische deskundigheid van de piercer te garanderen. Om te beginnen is de keuze van de geschikte shop belangrijk. Een piercingshop die al lang bestaat, heeft een goede reputatie. Ze moeten een Bestelverbodformulier hebben waarop staat welke stijlen verboden zijn, en waar de klant geacht wordt extra te betalen voor deze stijlen (tot 10% extra).

De shop moet ook de foto van de klant op de toonbank tonen. Dit is belangrijk omdat goede piercers niet alleen goede referenties van hun klanten willen hebben, maar ook goede foto’s om hun beweringen te staven.

Wat zal een goede piercer doen?

Zodra de piercing is gezet, moet het sieraad van het lichaam worden verwijderd. Dit kan worden gedaan door het sieraad de hele dag door aan en uit te doen. Als het sieraad nog in het omhulsel zit wanneer de piercing is uitgewerkt, kan er infectie ontstaan.

De sieraden die voor de piercing zijn bedoeld, moeten ten minste 6 maanden worden gedragen. Alle juwelen moeten vóór de periode van 6 maanden worden verwijderd, anders kan de piercing zwak zijn geworden en kunnen de juwelen eruit komen.

Een piercingpistool mag niet worden gebruikt (behalve de zeer kleine gauge) omdat het te veel druk kan uitoefenen. Als de gauge van het piercingpistool te klein is, zal de piercing niet volledig onzichtbaar zijn en bestaat het risico dat het weefsel wordt beschadigd.

Genezingsproces

Om het genezingsproces te vergemakkelijken, moet men het proces helpen door weg te blijven van druk, die ertoe kan leiden dat het bloed vermengd raakt met de vloeistof. Het bezit van een laser of een schaar van Cutting Edge (DE) is een manier om ervoor te zorgen dat de sieraden er tijdens de genezing heel glad uitzien.

De juwelen mogen pas na 3 maanden gedragen worden. De sterke juwelen hebben 3 maanden nodig om uit te harden en scherp te blijven. Gedurende deze periode is bijwerken niet aan te raden.

Na 2 maanden moet de piercing worden verwijderd om ervoor te zorgen dat het gebied vrij is van infecties. Een salabrasie- of waxbehandeling moet worden vermeden (tenzij het een Braziliaanse wax is).

Er zijn bepaalde andere praktijken die al dan niet een probleem kunnen veroorzaken, maar als dat wel het geval is, kunt u dat het beste aan de piercer laten weten.

Wat zijn de neveneffecten?

Zoals bij vrijwel elke bodypiercing kunnen sommige mensen tijdelijke bijwerkingen ondervinden, die meestal vanzelf of met medicijnen verdwijnen. U moet de piercer op de hoogte stellen van dergelijke problemen, en indien nodig een arts om advies vragen. U zou kunnen zien:

– Bloeden uit de piercing

· Swelling

– Bumps

– Versnippering

Let na een thuispiercing op het klittenband of het elastiekje en als de stukjes te strak lijken, kan dat de oorzaak zijn.

We krijgen vaak de vraag, hoe kom je van piercings af die al op je lichaam zitten?

Lees meer

tattoo shop 

tattoo