Wat zijn de voordelen van gevoeligheid.

 

coaching

We hebben allemaal tot op zekere hoogte deze gevoeligheid en ieder mens heeft verschillende manieren om ermee om te gaan. Beroemde mensen die over het algemeen zeer gevoelig zijn, zijn onder meer Prinses Diana, wier gevoeligheid haar ertoe bracht een blijvend en inspirerend leider te worden, of Michael Jackson en zijn ongelooflijk talent voor psychische energie.

Er zijn vele fysiologische condities die onze hooggevoeligheid verhogen of belemmeren, zoals chronische stress, schildklierproblemen en zelfs allergieën. HSP coaches hebben ook een andere manier om dingen waar te nemen. Door hun hooggevoeligheid kunnen we onze getipte perceptuele zintuigen belasten. Ze vinden texturen op voorwerpen, zoals het gevoel van schuurpapier op een heerlijk zacht oppervlak, die ons diep masseren, waardoor we ons behoorlijk emotioneel voelen. Af en toe valt ons een inzicht of een begrip in de schoot en voelen we ons absoluut extatisch.

HSP coach houden er meestal van om hun eigen dingen te doen. Ze zijn meestal werkzaam op het gebied van kunst en ambacht; schilderen, beeldhouwen, de dans en muziek – zoals acteurs, muzikanten en zangers, enzovoort. HSP’s zijn niet zo vaak trouw aan het woord ” carrière ” als sommige anderen het als een machine zouden laten worden.

Er wordt vaak veel geïnvesteerd in tijd en geld in wat zij doen. Er zijn nieuwe vaardigheden nodig om datgene wat zij waarnemen onder de knie te krijgen; nieuwe manieren om om te gaan met de kleuren, de tonen en de vibraties van dingen en gevoeliger te worden voor het oneindige scala aan frequenties dat de wereld heeft.

Sommige mensen denken dat alle HSP’s opgebrande introverte of introverte mensen zijn, of harde chi meesters en ga zo maar door. Dit is niet ver van de waarheid aangezien velen van hen uitblinken in de Myers Briggs persoonlijkheidstest, de MBTI, (mijn Myers Briggs Test) en ga zo maar door. Veel HSP’s zijn positieve denkers en aanmoedigers. HSP’s zijn echte extraverte mensen die zo gewend zijn om op die manier te denken en afhankelijk te zijn van anderen om zich geaccepteerd te voelen, dat het hen vaak ook een zeer sterke energie en emotie geeft, die anderen gemakkelijk en direct met hen kunnen aanvoelen en met hen kunnen verenigen.

Het hebben van een hooggevoelige persoonlijkheid is niet zo’n nadeel als velen denken. Het is een gave. De hooggevoelige zintuigen van HSP’s laden vaak alles wat ze doen op met een hoge energie en maken alles zoveel mooier. Er zijn ook superieuren die onze gevoeligheid begrijpen en hebben geprobeerd om elke interesse en automatisme in ons leven te begrijpen. Of delen van onze persoonlijkheid die ze beter en gemakkelijker begrijpen door middel van onze persoonlijkheidstesten.

Maar er zijn ook andere voordelen zoals de vaardigheden die onze gevoelige eigenschappen ons geven. De intuïtieve vaardigheden zoals profetische en helderziende vermogens komen vaak naar boven bij hun HSP vrienden. Deze zijn echter het moeilijkst omdat er in de maatschappij vaak de overtuiging heerst dat gevoeligheid enkel het product is van diegenen die als HSP geboren zijn. HSP’s hebben vaak niet het volgende zonder hun natuurlijke gevoeligheid.

Een ander voordeel van onze gevoeligheid is dat zij ons bevrijdt van de werkelijke wereld en ons openstelt om het goddelijke plan te zien. Vaak wordt ons voorgehouden dat onze zuivere en natuurlijke gevoeligheid erg behoeftig is, wat in feite blijkt uit het feit dat onze gedachten soms te bekwaam en te zwak zijn, terwijl juist de onderbouwing van onze gedachten en het door ons heen stromen als zijn pluspunten en aangeboren eigenschappen ons zwak maken.

Om de voordelen van onze gevoeligheid samen te vatten. HSP’s zijn meestal zeer intuïtief, helderziend en profetisch. Ze zijn gevoelig voor de subtiele omgeving die vaakadag kale landschapHalve van de overwinningen geregeld voor sneeuwjoy bergbeklimmers zijn van hen. De sneeuw kan draaien die waren waar ze moesten zijn. Denken aan anderen, vooral wanneer ze zich opgewonden of gloeiend voelen, verliest vaak het oorspronkelijke geluk van de Sneeuwzweerder. Ze voelen zich soprocrastinating.

HSP’s zijn gevoelig voor een heleboel dingen. Ze hebben de neiging gevoelig te zijn voor dingen als muziek, lichamelijke gewaarwordingen en bepaalde geuren. Ze zijn zeer intuïtief, zoals Chris zal benadrukken. Sommigen zijn gevoelig voor een heleboel dingen buiten zichzelf en zijn meestal zeer emotioneel.

HSP’s zijn uitstekend met kinderen of dieren. Als kind tonen zij van nature hun gevoeligheid voor specifieke kunstvormen of voor dingen waar de ogen automatisch hun aandacht op gericht hebben. Ze houden van sociale groothandelaren, vogels en de voorkant van een huis. Als volwassenen integreren HSP’s gemakkelijk in elke groep en hebben ze een natuurlijk talent voor leiderschap.

Zij hebben de neiging om voor de meeste dingen even gevoelig te zijn zonder in extreme zin te gevoelig te zijn voor dingen. HSP’s kunnen bergen afbreken. Meestal zijn ze zo afstandelijk van aard dat uiteindelijk de dingen gewoon kunnen koken zonder dat het tot in de duizenden, in plaats van miljoenen incidenten hoeft te gaan.

Veel HSP’s zijn ook van mening dat een hoge gevoeligheid natuurlijk is, maar door hun opvoeding hebben ze de neiging om hun basale gedragskenmerken al lang vast te leggen, en dus begrijpen ze niet echt hoe ze hun basale gedragskenmerken kunnen veranderen.