Coaching – Wat is het?

Training, Muscles, Arms, Blonde

Coaching is praktische communicatieve vaardigheid die mensen helpt te leren en, op een zeer praktische manier, zelfbewustzijn te ontwikkelen, alsook professionele en technische capaciteiten, hoe effectief en doeltreffend samen te werken, enz. Vandaag de dag maakt coaching snel, meer en meer, deel uit van bedrijfs- en professionele ontwikkeling en effectieve bedrijfsplanning. De 408 coronary Research Foundation categoriseert coaching als een hulp bij het leveren van effectieve prestaties. Afhankelijk van de behoeften van de cliënt, neemt coaching een aantal verschillende rollen en uitdagingen aan. In mijn ervaring is coaching nuttig in alle situaties en om vele redenen, waarvan de belangrijkste is dat het observeren van de verandering van de cliënt tot de snelste en meest effectieve resultaten zal leiden.

Wat hebben coachende hoopvolle studenten, alcoholisten, City CommUTE chauffeurs en professionele atleten in opleiding nodig om snel vooruit te komen?

Het is belangrijk te weten wat ze zoeken als ze een coach inhuren (PBC); is het coaching voor mij? Een coach inhuren betekent je oude gedrag loslaten – je kent jezelf beter, je leven is comfortabeler, je wilt meer van het leven genieten, je moet gezond blijven, je voelt je veiliger, enz. Wat maakt dat je leven beter wordt, welke positieve veranderingen wil je loslaten, welke veranderingen zijn misschien belangrijker dan het doel van coaching in de eerste plaats. Wat zijn de darmen en harten van je intenties? Stel jezelf deze vragen: Wat moet ik op dit moment doen om mijn gezondheid en een gezonde balans in het leven te verbeteren? Wie heeft hulp nodig op dit gebied? Wat zou mijn coach mij adviseren te doen? Welke richting zou ik inslaan? Wat wil ik precies van dit komende jaar en in mijn leven? Waarover kan mijn coach mij adviseren? Hoe kan ik de belangrijkste problemen aanpakken die er voor mij zijn?

Als ik van streek ben, wat kan ik er dan van leren? Hoe kan ik er in de toekomst anders mee omgaan? Mijn ware verlangen, mijn doel, mijn inzicht, komt uit mijn hart – het verbindt zich met mijn innerlijke waarheid, met wat voor mij het belangrijkst is in mijn leven. Maar mijn verstand kan in de weg staan en mijn verlangens in de toekomst projecteren en me waarschuwen om geen actie te ondernemen. Het kan proberen me ervan te overtuigen dat ik moet wachten en ervoor moet zorgen dat het gebeurt. Mijn coach helpt me dit patroon te herkennen en het te zien als een waarschuwing en als een leermoment. Wat is mijn coach aan het doen? Waar gaat hij/zij naartoe na deze coachsessie? Zijn we duidelijk over wat we willen bereiken?

Wat wil ik met mijn leven? Het is echt belangrijk dat ik deze vraag goed heb, want het helpt me te beseffen welke richting ik uit moet. Soms is deze vraag gemakkelijk en rechttoe rechtaan – ik kies het gewenste resultaat. Andere keren vereist het een beetje meer denken, graven, soul searching. Er was eens een geweldige coach van mij die ik me altijd zal blijven herinneren,vc232 workshop deelnemers. beoordeling van het leven van deze coach was uitmuntend; dit was mijn persoonlijke ervaring van zijn werk en zijn reactie daarop. Ook al bleef het tot nu toe iets innerlijks, iets wat ik nog niet de eer had gegeven om mij een effectief leven van persoonlijke en professionele coaching te bezorgen. Onze vragen helpen ons om gewenste inzichten aan het licht te brengen.

Hoe zal ik me voelen tijdens het gesprek? Dit is het bewijs dat we op koers liggen. We hebben een gevoel van intimiteit. Met de ervaring die ik had in mijn telefonische relatie met hem, had ik een heel duidelijk idee van wat er zou gebeuren in onze ontmoeting, hoe ik me zou voelen en hoe ons gesprek zou zijn. Ik nam aan dat mijn energie radicaal anders zou zijn dan nu het geval is. Als dit juist was, wat moest ik dan doen om er voordeel uit te halen? Dit helpt om te weten waar we heen willen met onze coaching.

Nu is de coaching op zijn plaats: Ik praat met mijn coach en hij weegt gewoon de voors en tegens van mijn verhaal, in plaats van dat ik dingen uitleg. Op die manier hebben we uitgenodigd en gepland om mijn verhaal te onderzoeken, hoe mijn verhaal zich zou ontvouwen, wat ik precies als resultaat van deze acties zou gecoacht worden en wat mij in staat zou stellen om voordeel te halen uit deze acties, enz.

Intussen verduidelijken we ook de koers die ik wil varen en nemen we de strategie aan die mij zal helpen de gewenste resultaten te behalen.

Tot nu toe gaat het goed; ik zie mijn coach zijn taak uitvoeren om mijn leven te verbeteren en de middelen te scheppen om mij te kunnen coachen. En ik weet dat dit de juiste weg moet zijn, voor het soort coach dat ik wil worden en de wensen die ik voor mijn toekomst heb. wandelcoaching den haag

Wat is coaching? Wat coaching is Het is een proces waarmee we helpen:

om meer uit onszelf en uit onze vaardigheden en bekwaamheden te halen.

om te leren begrijpen op welk specifiek gebied we het best gekalmeerd kunnen worden.

o De coach te aanvaarden en verantwoordelijkheid te nemen voor wat we hebben geschreven of geantwoord.